MERKLAB ALS SPARRINGSPARTNER

GEBRUIK EEN BLIK VAN BUITENAF OM JE ORGANISATIE TE VERBETEREN

Als ondernemer of manager ben je iedere dag druk bezig om zo veel mogelijk werk te verzetten. Natuurlijk maak je wel eens tijd vrij om na te denken over de toekomst van het bedrijf en de strategische keuzes die daarbij horen. Toch slokken de dagelijkse werkzaamheden je tijd altijd sneller op dan je zou willen.

Tijd is niet het enige issue. In veel organisaties zijn er weinig mensen die echt kritisch met je mee kunnen denken. Als ondernemer denk je er waarschijnlijk weleens aan om zaken anders aan te gaan pakken. Je ontwikkelt eigen ideeën, maar kan iedereen deze ook zomaar volgen? Door een sparringspartner tegenover je te zetten kun je alleen al aan de reactie peilen of je te volgen bent.

Merklab is zo’n sparringspartner. Wij denken met je mee op het gebied van organisatieverbeteringen, -ontwikkelingen en marketingbeleid. Wij zijn degene die je scherp houdt, je kritische vragen stelt en je een spiegel voor houdt zodat je dingen ziet waar je eerder blind voor was (terwijl je zeker wel wist dat ze er waren!).

Merklab is er van overtuigd dat deze manier van sparren het allerbeste werkt als de persoon waarmee je deze kwesties bespreekt iemand van buitenaf is. Iemand die niet in je organisatie of proces werkt. Iemand zonder belang, maar met een kritische blik!

OUTSIDER

Van buitenaf is het altijd makkelijker. Wij zijn de outsider zonder belang. Wij hebben geen baad bij welke strategische keuzes er gemaakt worden en zijn niet, zoals de medewerkers, afhankelijk van bepaalde personen binnen de organisatie.

KRITISCH

Beter oneens dan meegaand. Wij nemen gedurende de gesprekken meerdere standpunten in. Op deze manier wordt je geprikkeld om ook andere visies te overdenken. We zijn kritisch, vaak tot vervelens toe, zodat nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

ANALYTISCH

De emotie laten we aan de kant van de organisatie. Wij zijn in staat binnen een hele korte tijd het verhaal van de organisatie te analyseren en direct te schakelen naar de juiste vragen. Binnen een hele korte tijd zullen de pijnpunten op tafel komen.

HOGER DOEL

We analyseren de huidige situatie en gaan direct op zoek naar de gewenste route. Daarbij houden we altijd het hogere doel in beeld en kijken we niet (te vaak) terug naar het verleden. Het doel is om de onderneming verder te brengen, vooruit!

WERKWIJZE & TARIEVEN

Sparren is iets dat altijd kan, maar nooit moet. Daarom is het iets dat er vaak bij inschiet. Door hier simpelweg tijd voor in te plannen ontstaat er al stof tot nadenken. Je hoeft van te voren dan ook geen duidelijk onderwerp te bedenken waar je het over wilt gaan hebben. Het belangrijkste is om de keuze te maken om open te staan voor een ongekleurde menig van buitenaf. Als je zover bent zullen de sessie(s) vanzelf leiden naar de pijnpunten van de organisatie.

Sparren met ons kan flexibel en wordt compleet ingericht op de behoefte van de organisatie. Jij bepaald zelf wanneer en waar je de sessie plaats wil laten vinden. Vaak starten we met 1 sessie waarbij we opzoek gaan naar de gewenste route. Na deze sessie kijken we samen of jullie hiermee zelf verder kunnen of dat er een vervolg sessie gewenst is. Je kunt kiezen voor losse sessies of een strippenkaart waarbij je vooraf 5 of 10 uur afneemt. Deze laatste manier zorgt voor structuur in de sparsessies en natuurlijk een aangepast tarief.

Meer weten over de werkwijze en de tarieven? Neem contact op via steffi@merklab.nl of 06-41940919.

Klaar om uitgedaagd te worden?